Blauwe vinvis

De blauwe vinvis, die tot de vinvissen (baardwalvis) behoort, is het grootste zoogdier, dat ooit op onze aarde heeft geleefd. Hij komt in alle zeeën voor en kan wel 32 meter lang worden. Daarbij kan hij een gewicht van wel 150 ton bereiken. De vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes.

Deze enorme dieren leven uitsluitend van kleine planktonkreeftjes. ‘s Zomers eten ze hier ongeveer 4000 kilo per dag van. Wanneer ze in de herfst in de richting van de evenaar trekken, eten ze nauwelijks. Daar vindt de paring plaats.

De draagtijd bedraagt 11 tot 12 maanden hierdoor worden de jongen in de warme wateren in de nabijheid van de evenaar geboren.

Hoewel hij vanaf 1967 officieel tot de beschermde diersoorten behoort wordt de blauwe vinvis toch met uitsterven bedreigd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over