Bruinvis

De kleine tuimelaar of bruinvis leeft in de kustwateren van het noordelijk halfrond. Het is een kleine dolfijnensoort, die niet meer dan 1,8 meter lang wordt.

Hij heeft een kleine kop met een brede afgeronde snuit. In zijn bek bevinden zich 80 tot 100 scherpe tanden. De langwerpige spleetogen liggen bijna op gelijke hoogte met de snuit.

Kleine tuimelaars leven in groepen van ongeveer 15 dieren. Ze hebben een levendig contact met elkaar en helpen elkaar wanneer er gevaar dreigt.

Het voedsel van deze walvissen bestaat uit vissen en inktvissen. Tijdens de jacht kunnen ze wel 5 minuten onder water blijven zonder dat ze boven hoeven te komen om adem te halen.

Na een lange, innige paring wordt er na een draagtijd van 10 tot 11 maanden een jong ter wereld gebracht. Het jong wordt de eerste 8 maanden gezoogd. Tijdens het zogen zwemt de moeder dicht aan de wateroppervlakte zodat het jong zonder moeite kan ademhalen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over