Dolfijnen

De familie van de dolfijnen behoort tot de walvisachtigen (tandwalvissen) en bestaat uit 32 soorten. Je kunt ze in alle oceanen aantreffen, zelfs in tropische rivieren. Het zijn zoogdieren, die voortdurend in het water leven. Ze ademen door middel van longen.

Met hun gestroomlijnde lichaam en snavelvormige snuit behoren ze tot de kleinste walvisachtigen. Enkele leden van deze familie, waaronder de zwaardwalvis (orka) en de griend, zien er heel anders uit omdat ze veel groter zijn.
Dolfijnen kunnen snel zwemmen. Hun voedsel, dat onder andere uit vissen, kreeftachtigen en inktvissen bestaat, vinden ze meestal dicht aan de wateroppervlakte. Daarbij komen ze meerdere keren per minuut boven om adem te halen.

Dolfijnen kunnen zich onder water oriënteren door gebruik te maken van ultrasonische geluiden. Deze geluiden worden niet alleen door obstakels gereflecteerd maar ook door prooidieren.

De grote tuimelaar is één van de meest bekende dolfijnen omdat hij in alle oceanen voorkomt (behalve in de poolgebieden).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over