Giraffe

De giraffe is de bekendste vertegenwoordiger van de familie van de giraffen. Hij leeft op de savannen ten zuiden van de Sahara in Afrika. Hij kan 6 meter lang worden, de hoogte van de schouder is ongeveer 3 meter.

Giraffen hebben afhankelijk van de ondersoort, twee tot vijf met huid bedekte benige uitsteeksels op hun voorhoofd. De kleur van hun huid is afhankelijk van het gebied waarin ze voorkomen, de huid is of helemaal licht of helemaal donker met donkere vlekken. Bij sommige soorten ontbreken de vlekken volledig. De ongeveer 1 meter lange staart heeft aan het uiteinde een bosje haar (pluim).

Giraffen leven meestal in kleine groepen van 6 tot 10 dieren, soms leven ze ook in kudden. Elke groep bestaat uit vrouwtjes en jongen en een mannelijke leider.

Het hoofdvoedsel van de giraffen bestaat uit bladeren, knoppen en vruchten die ze uit de kruinen van de bomen halen. Drinken gaat heel moeizaam. Omdat ze zulke lange voorpoten hebben, ze zijn zelfs nog langer zijn dan de hals, moeten ze deze heel wijd uit elkaar spreiden omdat ze anders niet met de kop bij het water kunnen komen. Giraffen eten vooral vroeg in de ochtend en in de namiddag. ‘s Middags en ‘s nachts slapen ze, liggend of staand.

Giraffevrouwtjes brengen na een draagtijd van 400 tot 460 dagen een jong ter wereld. De geboorte vindt altijd bij zonsopgang plaats! De jongen worden een jaar lang gezoogd. Ze zijn bij hun geboorte al 1,50 meter groot. Ze zijn echter pas volwassen als ze 10 jaar oud zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over