Griend

De griend, die tot de familie der dolfijnen behoort, leeft in de gematigde zuidelijke zeeën en in het noorden van de Atlantische Oceaan.

Hij wordt tussen de 4,7 en 8,5 meter lang en heeft een eigenaardige kop die bijna vierkant is. Opvallend zijn ook zijn lange, smalle borstvinnen.

Grienden leven in kleine groepen van maximaal 6 dieren en hebben onderling een nauwe band.

De vrouwtjes baren na een draagtijd van 16 maanden één jong (een kalf). Dit jong wordt ongeveer 1 jaar gezoogd.

Het voedsel van de grienden bestaat vooral uit inktvissen, daarnaast eten ze ook vissen.

Grienden kunnen veel verschillende geluiden maken, deze dienen deels als echopeiling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over