Groenlandse walvis

De Groenlandse walvis, die tot de familie van de echte walvissen (baardwalvissen) behoort, leeft in de Noordelijke Poolzee. Hij wordt tussen de 15 en 20 meter lang.

De Groenlandse walvis heeft een enorme kop. Vanaf de kop wordt het lichaam in de richting van de staartvin smaller. De Groenlandse walvis heeft sterk gewelfde kaken, die plaats bieden aan de maximaal 4,5 meter lange baarden. Deze baardwalvis heeft de langste baarden van allemaal.

Het voedsel van de Groenlandse walvis bestaat uit plankton dat hij met de baarden uit het water zeeft.

De paring vindt plaats in het voorjaar. De jongen worden 11 tot 12 maanden later ook in het voorjaar geboren. Ze worden een jaar lang gezoogd.

De Groenlandse walvis behoort tot de met uitsterven bedreigde soorten. Er is in de afgelopen eeuw veel op hem gejaagd. Tegenwoordig zijn er nog maar zeer weinig exemplaren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over