Indri's

De familie van de indri’s, die tot de halfapen behoort, bestaat uit vier soorten. Ze bestaat uit de sifaka, wolmaki, indri en het vingerdier.

Ze leven allemaal in de wouden van Madagaskar en het zijn prachtige dieren.

De indri is met een lichaamslengte van 70 cm de grootste soort. Hij heeft maar een heel korte staart dit onderscheidt hem van de anderen. De indri heeft evenals de sifaka een zeer luide stem. Ze brengen een huilend en klaaglijk geluid voort.

De indri leeft zowel op de grond als in bomen. Overdag is hij onderweg om bladeren, vruchten en loten te eten.

Na de paring in het begin van het jaar, wordt na een draagtijd van ongeveer 5 weken een jong geboren.

Het vingerdier is een heel apart nachtdier. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit dier zeer lange vingers. De sterk verlengde middelvinger speelt een belangrijk rol bij de zoektocht naar voedsel. Het dier klopt eerst op een boomstam om de insecten op te sporen die in de boom zitten.

Het dier haalt ze dan met zijn lange vinger, die voorzien is van een spitse klauw, uit de boom. Verder eet hij ook vruchten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over