Manenwolf

De manenwolf, die behoort tot de familie van de hondachtigen. Hij leeft in de grasvlakten in centraal Zuid-Amerika. Het lichaam is ongeveer 1,30 meter lang en hij heeft een hoogte van 70 cm. Hij heeft lange poten en een spitse snuit, hierdoor heeft hij wel wat van een vos. Zijn roodachtig-gele vacht is langharig, de nek en de schouders zijn bedekt met manen.

De manenwolf is een schuw, alleen levend dier, dat zich in afgelegen gebieden ophoudt. Hij wordt vooral ‘s nachts actief. Hij eet grotere knaagdieren, reptielenVögelInsekteSchnecn#. Hij kan weliswaar snel lopen maar zijn uithoudingsvermogen is niet zo groot dat hij zijn prooi kan achtervolgen.

De vrouwtjes brengen maximaal vijf jongen ter wereld. De draagtijd bedraagt vijf maanden. De jongen hebben eerst korte pootjes en ook een korte snuit. Dit verandert in de loop van de eerste levensjaren.

De manenwolf behoort tot de bedreigde diersoorten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over