Mensenhaai

De witte haai, ook mensenhaai genoemd, leeft in de gematigde zones van de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan.

Ondanks zijn naam “witte haai” is hij lichtgrijs tot lichtbruin van kleur, alleen zijn buik is wit.

Het soms wel 6 meter lange dier voedt zich met vissen, dolfijnen en zeehonden. Soms eet hij zelfs andere haaien. Hij eet eveneens dode dieren en visafval.

De witte haai, met zijn lange spitse bek en zijn enorme zaagachtige, driehoekige tanden, is een agressief dat erom bekend staat dat hij ook mensen eet. Dit is inderdaad wel voorgekomen als een haai zich vanuit volle zee naar de kustwateren had begeven.

Mensenhaaien brengen maximaal negen jongen ter wereld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over