Miereneter

De miereneter behoort tot de familie van de tandarmen. Hij leeft in het oosten van Zuid-Amerika. Bij hem is de naam “tandarme” wel toepasselijk omdat hij werkelijk geen tanden heeft.

De grote miereneter bereikt een lichaamslengte van 1,20 meter en een staartlengte van 90 cm. Een dwergmiereneter daarentegen wordt maar 16 cm lang. Dit is, net als de tamandoea, een middelgrote soort en een boombewoner.

Miereneters hebben een langgerekt lichaam en een sterk verlengde kop en snuit. Ze dragen een zwartgrijs borstelig kleed en een lange pluimachtige staart. Als ze slapen wordt het hele lichaam door de staart bedekt.

Het voedsel van de miereneter bestaat alleen maar uit mieren, termieten en larven hiervan. Met de machtige klauwen van zijn voorpoten maakt hij de vaak zeer harde heuvels van de insecten open. Wanneer de insecten naar buiten rennen, vangt hij ze met zijn wormvormige, kleverige tong, die hij ver kan uitsteken. Dit doet hij net zolang, tot er geen mieren of termieten meer uit de heuvel komen of totdat hij genoeg heeft gehad.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over