Nerts

De nerts is een nauwe verwant van de bunzing. Het is één van de bekendste pelsdieren (familie van de marterachtigen) en wordt tegenwoordig gefokt vanwege zijn dichte pels. Deze bestaat uit korte, gladde bovenharen en heeft een bruinachtige kleur. Daaronder en daartussen ligt dicht wolhaar.

Vroeger kwamen nertsen in heel Europa voor. Er werd echter met name in Midden-Europa veel op ze gejaagd en hier zijn ze dan ook uitgestorven.

Tegenwoordig zijn er talloze pelsdierenkwekerijen waar de nertsen vaak onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden.

De mink leeft in Noord-Amerika. Hij lijkt heel veel op onze nerts, maar is iets groter. Zijn pels is nog populairder omdat hij nog zachter is.

Nertsen worden ongeveer 55 cm lang (inclusief 18 cm staart) en hebben een langgerekt lichaam, dat enigszins doet denken aan dat van een visotter. Hun korte pootjes eindigen in tenen die door zwemvliezen met elkaar verbonden zijn.

In de vrije natuur leiden de nertsen een zeer eenzaam bestaan. Ze voeden zich met slakken, vissen, kikkers en kreeften, soms ook met waterhoentjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over