Okapi

De okapi is een zeldzame vertegenwoordiger van de giraffenfamilie. Hij leeft in de regenwouden van Zaïre en werd pas in 1901 ontdekt. Eerst dacht men dat hij verwant was aan de zebra’s, later ontdekte men dat hij kenmerken van de familie van de giraffen bezat.

Okapi’s kunnen zo’n 2 meter groot worden en ze hebben een gedrongen lichaam. Ze zijn donkerbruin van kleur en hebben zwart-wit gestreepte poten en een gestreept achterlijf. Het mannetje heeft korte, met huid bedekte horens, die aan een giraffe doen denken.

De okapi leeft alleen, in een eigen territorium, en hij zoekt alleen voor de paring het gezelschap van anderen op. De paringstijd is in het voorjaar of in de herfst.

Na 420 tot 450 dagen wordt een jong geboren dat 10 maanden lang gezoogd wordt. Pas met 5 jaar is het volwassen.

Okapi’s voeden zich met knoppen en bladeren van bomen. Verder eten ze ook vruchten, paddestoelen en gras.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over