Opossum

De Virginiaanse opossum is een buidelrat die tot de orde van de buideldieren behoort. Hij komt voor in het Zuidoosten van Canada, in Nicaragua en in de VS en het is de grootste buidelrat.

Het dier wordt soms wel 50 cm lang en heeft een lange dikke staart. Deze is alleen aan de wortel behaard, de staart is verder naakt. Men treft de opossum in bomen aan. Hij is een goede klimmer. Vooral de naar buiten gespreide duim komt daarbij van pas omdat hij zich daarmee aan de takken kan vastpakken. Ook de rolstaart ondersteunt hem bij zijn geklim. Het dier kan zelfs op de kop aan de staart gaan hangen en urenlang in deze houding blijven hangen.

De opossum eet werkelijk alles. Hij zoekt vooral op vuilstortplaatsen en tussen afval naar voedsel. Wanneer hij bedreigd wordt door een lynx of een hond doet hij net alsof hij dood is tot de vijand weer is verdwenen.

De opossum brengt in Canada eenmaal per jaar, maar in de zuidelijkere gebieden zelfs driemaal per jaar maximaal 18 jongen ter wereld. Hiervan blijven er vaak slechts 6-7 in leven. Ze groeien op in de buidel op de buik van de moeder. In het zuiden van de VS wordt er op de opossum gejaagd vanwege zijn vel en zijn vlees.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over