Prairiehond

De prairiehond behoort tot de familie van de knaagdieren en leeft in Noord-Amerika. Hij is veel kleiner dan onze marmotten. De prairiehond heeft zijn naam niet te danken aan het feit dat hij op een hond lijkt. De pelsjagers hebben hem vroeger zo genoemd omdat hij keft als hij in gevaar is.

Prairiehonden leven in enorme groepen van honderden, ja zelfs duizenden exemplaren.

Deze dieren hebben een gedrongen lichaam en een grote kop. De staart is kort en pluimachtig. Op de rug zijn ze roodbruin, grijs en zwart gekleurd, hun onderkant is grijswit. Prairiehonden worden ongeveer 40 cm lang (de staart is 7 cm lang). Ze leven in onderaardse holen. De woningen van de afzonderlijke families zijn door talrijke gangenstelsels met elkaar verbonden.

Prairiehonden voeden zich met een bepaald soort gras en met wortels van dit gras. Omdat ze zich zo snel verbreidden is men op prairiehonden gaan jagen. Er wordt gif en vallen voor ze neergezet. Hun aantal is de laatste jaren gedaald maar ook nu nog tref je kolonies aan die bestaan uit meerdere duizenden prairiehonden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over