Steenmarter

De steenmarter is een roofdier, dat in grote delen van Europa en Azië voorkomt. Daar leeft hij aan bosranden maar ook in steden en dorpen.

In tegenstelling tot de boommarter heeft de steenmarter een witte, in tweeën gedeelde keelvlek. Hierdoor kun je de twee soorten goed onderscheiden. Het dier wordt ongeveer 40 tot 60 cm lang (de staart is 25-30 cm lang) en heeft een bruine tot zwartbruine vacht. De kop is klein en langgerekt, de staart is vol.

Steenmarters voeden zich met vogels, reptielen, amfibieën, muizen en spitsmuizen. Ze gaan vooral in de schemering en ’s nachts op jacht. In de herfst eten ze ook noten en bessen.

Een steenmartervrouwtje werpt na een draagtijd van ongeveer 9 maanden maximaal zeven jongen. Deze zijn na vier maanden zelfstandig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over