Visotter

Visotters, die tot de familie van de marterachtigen behoren, zijn zeer goed aangepast aan het leven in het water. Ze hebben weliswaar de slanke lichaamsbouw van een marter maar ze hebben ook een vlezige, gespierde staart waarmee ze zich in het water voortbewegen. De kortharige, dichte vacht houdt de huid droog, hij vormt een luchtlaag om het hele lichaam heen.

Visotters kunnen zich ook goed op het land bewegen. In het water zijn het uitstekende duikers en zwemmers die op vissen, kikkers en andere waterdieren jagen. Ook woelmuizen en watervogels staan op hun menu.

Ze jagen overwegend ‘s nachts, overdag leven de dieren in hun holen in de oever van de rivier. Het zijn zeer speelse dieren, die zich vol plezier van de oevers naar beneden laten rollen.

In het voorjaar worden na een draagtijd van ongeveer 60 dagen 2-3 jongen geboren. In zuidelijke streken kunnen de vrouwtjes in ieder jaargetijde jongen krijgen.

Visotters worden 50-80 cm lang, hun staart 30-50 cm. Ze behoren tot de bedreigde diersoorten, omdat ze door de vissers als concurrent worden beschouwd bij de visvangst.

Ze leven solitair en ze zijn schuw. Ze komen voor in Europa (behalve op een groot aantal eilanden in de Middellandse Zee), Noord-Afrika en Azië.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over