Walvishaai

De walvishaai behoort tot de familie van de haaien. Deze familie bestaat uit slechts één geslacht. De walvishaai is de grootste vis. Hij bereikt een gemiddelde lengte van 15 meter, sommige worden zelfs 18 meter lang.

Men vindt de walvishaai in tropische zeeën. Hij is de hele dag op zoek naar voedsel. Hij voedt zich met plankton en hij neemt telkens een grote hoeveelheid water in zijn grote bek. De kleine tandjes in de bek zeven de micro-organismen uit het water. Het water wordt door de grote kieuwspleten en een kieuwzeef gefilterd en het plankton blijft achter.

Over het aantal jongen en de voortplantingsgewoonten in het algemeen is tot nu toe zeer weinig bekend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over