Wild konijn

Het wilde konijn, waaruit ons tamme konijn is ontstaan, heeft een vacht, die op de rug grijsbruin en aan de onderkant wit is. De staart is zwart-wit.

Wilde konijnen leven in kolonies op zandheuvels of in niet al te dichte bossen of aan bosranden. De holen van de afzonderlijke paartjes liggen dicht bij elkaar. Vanuit een bepaald hol leiden meerdere uitgangen naar de aardoppervlakte.

Meestal zijn wilde konijnen ‘s nachts actief. Dan eten ze grassen en sappige planten. De door mensen geplante granen en groenten vinden ze ook bijzonder lekker. Hierdoor en door hun geknaag aan bomen kunnen ze een niet onaanzienlijke schade aanrichten.

Konijnenpaartjes krijgen maximaal 60 jongen per jaar. Daardoor zijn ze in bepaalde landen, waar ze geen natuurlijke vijanden hebben, een ware plaag geworden. Een voorbeeld hiervan is Australië.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over