Zeeleeuw

Zeeleeuwen zijn speelse robben. De grootste soort is de Steller-zeeleeuw die in het noordelijke deel van de Stille Oceaan leeft. Deze zeeleeuw wordt 2,8 meter lang, de mannetjes zelfs 3,5 meter. Ze voeden zich met kraken, inktvissen en vissen. Uit onderzoek weten we dat ze hun prooi op diepten van 150 meter of meer vangen.

Zeeleeuwenmannetjes hebben een eigen territorium. Indringers worden door middel van dreigende gebaren verjaagd. Tegen de paringstijd zwemmen ze naar de traditionele paarplaatsen. Het mannetje verovert een stukje land. Het mannetje en het vrouwtje verlaten hun territorium niet. De jongen worden kort na aankomst op de paarplaatsen geboren, enkele dagen later vindt de paring opnieuw plaats.

Door de vertraagde innesteling stopt de ontwikkeling van het nieuwe embryo. Ze ontwikkelen zich pas later weer verder. Het jong zal hierdoor pas in het daaropvolgende jaar worden geboren wanneer de zeeleeuwen de paarplaatsen weer opzoeken.

In de eerste veertien dagen na de geboorte worden de jongen nooit alleen gelaten. Daarna letten andere jonge dieren op hen zodat de moeder weer op visvangst kan gaan. Ze komt echter steeds weer bij de jongen terug om hen te zogen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over