Zwaardwalvis (orka)

De zwaardwalvis, die ook bekend staat als orka, is de grootste van de familie van de dolfijnen. Hij leeft in de koudere zeeën en verblijft bij voorkeur in kustwateren.

Dit krachtige gestroomlijnde dier wordt maximaal 9,5 meter lang. De rugvin alleen kan bij een mannetje al 2 meter hoog zijn. Bij de vrouwtjes is de rugvin kleiner.

Zwaardwalvissen leven in groepen en jagen ook gezamenlijk. Ze hebben weliswaar geen vaste trekroutes, maar leggen bij het zoeken naar voedsel wel grote afstanden af.

Hun bek is voorzien van 40 tot 50 vlijmscherpe tanden en ze jagen op vissen en zeeleeuwee#.

Om dieren te kunnen opsporen in troebel water, maken zwaardvissen geluiden, die dienen als een soort echopeiling. De geluiden die orka’s maken verschillen sterk van de geluiden van de andere dolfijnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over