Daimler, Gottlieb Wilhelm

Duits ingenieur en uitvinder, (17.03.1834 – 06.03.1900)

Mijlpalen:

Hoewel Daimler telg van een oude bakkersfamilie was, besloot hij een opleiding als buksenmaker te volgen. Na zijn gezellenproef in 1852 bezocht hij de landelijke nijverheidsschool in Stuttgart en kreeg hij een beurs van de Elzassische ”Kleinschmiedewarenindustrie zur Werkzeugherstellung“ (sloten- en gereedschapsvervaardiging).

1857: Studie aan de Polytechnische School in Stuttgart.

1860: Daimler reist naar J.J.E. Lenoir in Parijs, om zich met diens gasmotor vertrouwd te maken. In aansluiting daarop brengt hij twee jaar in Engeland door. Daar verdiept hij zijn kennis van de machinebouw, tot vrienden hem terugroepen. In Duitsland neemt hij de technische leiding op zich van metaal- en machinefabrieken in Geislingen, Reutlingen en Karlruhe. In Reutlingen leert hij de leerling Maybach kennen, die opvalt door zijn bijzonder getalenteerde constructies, en laat hem als assistent bij zich werken.

1872: Daimler gaat als technisch directeur naar de gasmotorenfabriek Deutz. Maybach volgt hem als chefconstructeur. Hij houdt zich bezig met de verdere ontwikkeling van de gas- en viertaktmotor van Otto en E. Langen. Hier kwam hij op het idee, een lichtere en sneller lopende motor te ontwikkelen.

1882: Wegens financiële onenigheid in de firma Deutz besloot Daimler, zelf een motor te bouwen. Daimer en Maybach beginnen in Bad Cannstatt bij Stuttgart voor zichzelf.

1883: Het patent voor de eerste, nog met lichtgas aangedreven kleine motor werd door Daimler aangemeld.

1884: De eerste lichte motor werd vervaardigd.

1885: Het omschakelen op benzine maakte het mogelijk de lichte motor in te bouwen in een tweewieler, daarna in een boot en in 1886 in een rijtuig.

1889: Pas vier jaar na het motorwagenconcept van Carl Friedrich Benz, ontstond Daimlers staalradwagen, evenals de eerste tweecilindermotor.

1890: Om de patenten winstgevend te kunnen gebruiken, werd in Stuttgart-Untertürkheim de Daimler-Motorengesellschaft AG opgericht.

1892: Daimler ontwikkelde de tweecilinder-lijnmotor, die vanaf 1897 voor de bestuurdersplaats geplaatst werd.

1899: De viercilindermotor behoorde tot de laatste ontwikkelingen van Daimler, voordat hij in 1900 aan een hartziekte overleed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over