Diesel, Rudolf Christian Karl

Duits motorbouwer, (18.03.1858 – 29.09.1913)

Mijlpalen:

Diesel groeide in armoedige omstandigheden in Parijs op (zijn ouders waren Zuid-Duitse emigranten). Familieleden betaalden na het uitbreken van de Duits-Franse Oorlog een opleiding aan de Technische Hogeschool in Augsburg, die hij in 1875 met lof afsloot.

1880: Als beste examenkandidaat van alle afgelopen jaargangen sloot Diesel zijn studie machinebouwer bij Karl von Linde (Duits ingenieur) aan de TH München af. Karl von Linde bezorge hem aansluitend de leiding van een ijsfabriek in Parijs. Tijdens deze periode experimenteerde hij nog zonder succes met een nieuwe motor.

1890: Diesel kreeg de leiding over een technisch bureau voor ijsmachines in Berlijn. Hij werkte verder aan de realisatie van een krachtmachine en ontwierp volgens de basisprincipes van Otto’s verbrandingsmotor een machine, waarin geringe hoeveelheden minderwaardige olie in sterk gecomprimeerde verbrandingsgassen vanzelf moesten ontbranden.

1892 – 1897: Zijn nieuwe motor, de latere dieselmotor, werd gepatenteerd en met behulp van de Machinefabriek Augsburg en het Staalwerk Krupp vervolmaakt tot hij geschikt was voor productie. De zware bouw van deze motoren maakte ze geschikt voor schepen, locomotieven en vrachtwagens. Door talrijke patenten en hoge licentie-inkomsten vergaarde Diesel een vermogen, dat hij echter bij beursspeculaties weer verloor. Meerdere patentaanvechtingen konden worden afgeweerd.

1907: Na jarenlange ingespannen arbeid en murwmakende processen kreeg Diesel een zenuwinzinking.

1913: Op een zeereis naar Engeland verdween Diesel van het schip; hij beging waarschijnlijk zelfmoord.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over