Lilienthal, Otto

Duits ingenieur en vliegpionier, (23.05.1848 – 10.08.1896)

Mijlpalen:

Lilienthal, geïnspireerd door het vliegen van vogels, hield zich al vanaf 1874 met de aërodynamica bezig. Zijn broer Gustav (architect) ondersteunde hem bij de bouw van vliegtuigen. Na meer dan 2000 pogingen slaagde Lilienthal er als eerste mens in, in de Rhinower Bergen bij Rathenov een afstand van 300 meter te vliegen.

1864: Bezoek van de provinciale ambachtschool in Potsdam, daarna een stage in een Berlijnse machinefabriek. Ingenieursstudie aan de Berlijnse Nijverheidsacademie. Zijn levensonderhoud verdiende hij met het bouwen van kleine motoren en de ontwikkeling van een slangenbuisketel voor stoommachines.

1881: Overname van een machinefabriek. Met de inkomsten ervan financierde Lilienthal de bouw van zweefvliegtuigen. Hijzelf en andere enthousiastelingen ondernamen proefvluchten.

1889: Publicatie van zijn boek “Der Vogelflug als Grundlage der Fliegekunst” (”De vogelvlucht als basis voor de vliegkunst“).

1891: De eerste succesvolle zweefvlucht over 25 meter, gestart vanaf een 5 meter hoge heuvel.

1893: Patent op een door hem geconstrueerd zweefvliegtuig (”Hängegleiter“).

1895: Bouw van een dubbeldekker met verkleinde vleugelvlakken, die bij de besturing beter reageerde. Hij verbeterde het zweefvliegtuig voortdurend, en hij probeerde verschillende stuurmechanismen, hoogte- en richtingsroeren, evenals een stoel voor de piloot te construeren.

1896: Dood door neerstorten bij een van zijn zweefvluchten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over