Marconi, Guglielmo Marchese

Italiaans communicatietechnicus, (25.04.1874 – 20.07.1937)

Mijlpalen:

Marconi, zoon van een landgoedeigenaar, had een zeer gebrekkige schoolopleiding. Omdat hij zeer geïnteresseerd was in fysica, bezocht hij enkele colleges bij Augusto Righi, die onderzoek deed naar de door Hertz aangetoonde elektrische golven. Marconi slaagde erin, zend- en ontvangapparatuur te ontwikkelen als totaalsysteem voor de draadloze telegrafie.

1896: In Engeland vond Marconi geldschieters, die hem bij de verdere ontwikkeling en de marketing hielpen. De door hem uitgewerkte verbeteringen van de apparaten voor het uitzenden van elektrische impulsen en signalen kon hij als patent aanmelden.

1897: Hij richtte de “Wireless Telegraph Company Ltd.” op, en werd daarvan zelf president-directeur. Nu begon zich ook de Italiaanse regering voor hem te interesseren, en ondersteunde hem financieel en materieel.

1899: Hij slaagde erin, de radioverbinding tussen twee oorlogsschepen tot stand te brengen, en het Kanaal (29 km) met zijn zender te overbruggen.

1901: Marconi slaagde met zijn experiment, radiosignalen over de Atlantische Oceaan te zenden. Daarmee legde hij de basis voor het latere wereldomvattende zendverkeer.

1909: De Nobelprijs voor fysica kreeg Marconi samen met Braun vanwege zijn verdienste voor de zendtechniek.

1921: Marconi begon zich met de ontwikkeling van de kortegolftechniek bezig te houden.

1929: Marconi werd met de titel “Marchese” geadeld.

1932: Het eerste experimentele uittesten van microgolven voor de zendtechniek.

Vanaf 1935: Wetenschappelijk onderzoek naar de grondslagen voor de ontwikkeling van de radar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over