Otto, Nikolaus August

Duits motorenbouwer en ondernemer, (14.06.1832 – 26.01.1891)

Mijlpalen:

Omdat Otto zich geen studie kon veroorloven, volgde hij eerst een handelsopleiding. Aanvankelijk werkte hij in Stuttgart, later in Keulen, waar hij als kruidenier zijn geld verdiende.

1860: Otto begon met experimenten in de motorbouw en gaf in 1862 zijn zaak op. Hij verbeterde de gasmotor van Lenoir. In 1861 construeerde hij een motor volgens het viertaktprincipe (aanzuigen, compressie, verbranden, uitstoten). Een viercilindermotor, die hij ontwikkeld had, leverde niet het gewenste economische succes op.

1864: Hij richtte samen met Eugen Langen in Keulen de Otto & Cie KG op, waar ook atmosferische gasmotoren ontwikkeld werden.

1872: Otto aanvaardde een baan als directeur in de nieuw opgerichte Gasmotorenfabrik Deutz A.G..

1876: De viertaktmotor liet hem niet los, hij verbeterde deze aanzienlijk, zodat er een stationaire krachtmachine ontstond.

1881: Ontwikkeling van een tweetaktmotor.

Medio jaren tachtig hield hij zich bezig met de bouw van een laagspannings-onderbrekings-ontsteking, waardoor het gebruik van vloeibare brandstoffen mogelijk werd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Onderdeel van Informatie Over